Krachttraining

Champions Gym Bergen op ZoomKrachttraining is training met (extra) weerstand om de kracht te verbeteren, meestal met het doel om (sport)prestaties te verbeteren. Anders dan met fitness, waarbij bewegen meestal het doel op zich is, is krachttraining in de meeste gevallen puur een middel om bewegingsvormen beter uit te voeren, om zo prestaties tot een hoger niveau te leiden.
Voor krachtsporters is krachttraining het belangrijkste element van hun training.


Champions Gym Bergen op ZoomAlgemene krachttraining heeft als doel om het gehele lichaam sterker te maken. De training heeft dan als doel om het gehele lichaam te verstevigen en niet slechts één spiergroep, of sterker worden in slechts een beweging. Dit kan in verschillende situaties al merkbaar zijn. Denk hierbij aan het verstevigen van de rug om rugklachten te voorkomen bij mensen die veel zitten, het voorkomen van blessures bij sporters, of om gewoon in het geheel een sterker atleet te worden.

 

Champions Gym Bergen op ZoomMet Krachttraining versterk je je spieren, verbeter je spierdefinitie en bouw je aan een sterk lichaam. Hierbij wordt rekening gehouden met progressie, trainingsvolume en trainingsintensiteit. Onze apparatuur verschillende gradaties, van beginner tot expert, dit vergemakkelijkt het behalen van de beoogde resultaten.